SundbybergsBlåsorkester1958

Sundbybergs Blåsorkester på Centrtalskolans gård utanför danshaket LORRY omkring 1958. Bredvid mig går Palle Holtz (spelkamrat i mer än 60 år)
och i vit skjorta Leif Loppan Liljedahl, tillika spelkompis i bl.a VSOP under många år.

Jag började spela klarinett när jag var 11 år. Marcherade taktfast i Sundbybergs Blåsorkester med flera jämnåriga musikanter som följt mig genom livet. Köpte så min första tenorsax i tonåren (Arnes varulager 400 kr). Sedan dess har jag haft musiken som hobby vid sidan om business och måleri. Först var det rock n' roll, sedan kom Beatlesfebern. På 1970-talet skrev jag några schlagerlåtar och gjorde en platta. Men framför allt lirade jag ihop med härliga snubbar i många olika band. Några bilder och spridda ljudspår finns bevarade och kan avlyssnas på MUSIK DÅ-sidorna.

På senare år har det varit en hel del alt- och sopransax i det utomordentliga fritidsbandet Sundbybergs Storband och så får jag mitt lystmäte av tenorspel i jazzkvintetten JazzCorner som spelar en härlig mix av nutida jazz och hard bop i sann Messenger-stil. Det händer även att några av oss spelar i kvartett-format under arbetsnamnet JazzAlert. 
Och, till min egen stora häpnad, får jag även då och då hoppa in i fantastiska popbandet Monday Magic Club (fd Ray Band) och lira rocksax som i gamla dar.

ledermans  Janne på KArlskoga jazzklubb