Första versionen av Stubinerna introducerade sig 1961 på Bobadilla Club på Svartmannagatan i Gamla Stan under namnet "Stämbandet". 4 man på en pytteliten scen spelade vi utan mikrofonförstärkning. När det skulle sjungas så skedde detta rakt ut i luften.

Senare fick vi råd med två högtalare och en förstärkare på 200 watt, vilket på den tiden var något i hästväg. Ett bandeko av märket Echolet tyckte vi lät ännu proffsigare. Och i samband med lite nya killar i bandet ( det var ju lumpartider så vi tvingades byta folk) bytte vi även namn till Stubinerna.

Stubinerna var husband på Bobadilla och Club Limbo (Gåsgränd 2) och spelade dessutom på Gamlingen regelbundet.

Hasse Lindskog på trummor, Gunnar Edlund på gitarr, Hasse Jacobsson på bas och undertecknad var med från början. Efter hand kom Hans Lindskog med på gitarr, Björn Karlsson på elbas och Åke Larsén på trummor. Jojje Wadenius var också med ett par år.

Ingemar Kullenbergs resebyrå och Club 33 tog ut svenska band till sina resmål i Europa. Vi hade underbara tider i Österikes alper och Mamaias badstränder under ett antal år. I Rumänien blev vi idoler som ett av de första coverbanden med Beatles på repertoiren.

Digga bara in skivan vi gjorde för det statliga grammofonbolaget Electrocord i Bukarest. Allt spelades in på en och samma dag. Man hade höghus-stora bandspelare med två (2) kanaler. Det låter faktiskt inget vidare... Men lyssna ändå

Stubinerna och Johny Rainbow

Någonstans i Sverige med en dåtida tonårsidol - Johnny Rainbow

Stubinerna på Club Limbo

Club Limbo - blid från ett kvällstidningsreportage

Stubinerna i Österike

Maskerade unga män i Österrike

Stubinerna på militärgig

Under lumpartiden försökte vi spela så gått det gick. Här någon okänd tillställning på Livgardet i Stockholm.

Stubinerna på militärgig

Inspirerade av Beatles drog vi ut i skogen för att plåtas för en affisch

Uppställning i skogen